Elvégeztetett

Miután Jézus elfogadta az ecetet, ezt mondta: “Elvégeztetett!” És fejét lehajtva, kilehelte lelkét. ( JÁN 19:30)

Mikor Jézus megszólalt a kereszten, azt mondta, “elvégeztetett!”, úgy értette, hogy a törvény rendszerének van vége, mostantól már nem csak a főpap léphet be Isten jelenlétébe, hanem minden ember élvezheti Jelenlétét, szólhat Hozzá, és hallhatja Hangját.

Mielőtt Jézus meghalt volna értünk, csak úgy lehetett hozzájutni Isten ígéreteihez, hogy vagy tökéletes, bűntelen életet éltél (nagyon törvénykező módon), vagy véres áldozatot ajánlottál fel a bűnért, állatáldozattal. Mikor Jézus meghalt és vérével fizetett az emberiség bűneiért, minden ember számára megnyitotta az utat Isten jelenlétébe. Mikor azt mondta, “elvégeztetett”, egy olyan életre hívott meg minket, amit a szabadság jellemez és nem a félelem. Ahol a szent szellem vezetésére támaszkodhatunk, nem a szabályokra és törvényekre. Hétköznapi emberek, akik nem csinálnak mindig mindent tökéletesen, most már szabadon beléphetnek Isten jelenlétébe.

A törvénytől való szabadság nem törvénytelenségre vagy lustaságra való felhívás. Mindnyájunk felelőssége, hogy tanuljuk Isten igéjét, és személyesen halljuk Istent, hiszen Ő kezdettől fogva ezt akarta.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Isten szeret téged, és azt akarja, hogy élvezd az életed.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon