Élvezd az utazást!

Élvezd az utazást!

Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: “Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!”? —Luk. 10:40

Hiszem, hogy az életnek ünnepnek kellene lennie. Túl sok olyan hívő van, aki még az életet sem élvezi, nemhogy ünnepelje azt. Sokan szeretik őszintén Jézus Krisztust, és úton vannak a menny felé, de nagyon kevesen élvezik az utazást. Sok évig én is egy voltam közülük… olyan voltam, mint Márta!

Mártát teljesen lefoglalta az, ami régen engem is, összevissza rohangált, próbált minden tökéletesen csinálni, hogy lenyűgözze Istent és az embereket. Én bonyolítottam a kapcsolatomat az Úrral, mert törvénykezően közelítettem meg a megigazulást. Csak akkor éreztem jól magamat a bőrömben, mikor elértem valamit. Közben pedig nehezteltem az olyan emberekre, mint Mária, akik jó érezték magukat. Azt gondoltam, nekik is úgy kellene dolgozniuk, mint nekem.

A problémám az volt, hogy teljesen Márta voltam és nem Mária. Szerettem Jézust, de nem tanultam arról az egyszerű életről, amit nekem szánt. A válasz, amit felfedeztem hitben gyökerezett, hogy mit jelent Jézus lábánál ülni, hallgatni szavait, és teljes szívemből és lelkemből Istenben bízni.

Ha élvezni akarod az életet, tanulj meg kiegyensúlyozottan élni! Dolgozz, dicsőíts, játssz és pihenj! Ha semmi más nincs az életedben, csak a munka, akkor olyan ember leszel, aki komplikált, bonyolult, örömtelen életet él.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon