Engedd el!

Engedd el!

Ne bosszankodj föl lelkedben hirtelen, mert a bosszankodás az ostobák szívében tanyázik. —Préd. 7:9

Vannak dolgok az életben, amelyeket bizonyos mértékig irányíthatsz – például azt, hogy kivel töltesz időt, mit eszel, és mikor fekszel le. Sok más dolgot azonban nem tudsz befolyásolni, például azt, hogy mások mit mondanak rólad, vagy azt a defektet, amit ügyintézés közben kaptál. Az, hogy hogyan reagálsz azokra a dolgokra, amelyeket nem tudsz befolyásolni – függetlenül attól, hogy milyen nagyok vagy kicsik – gyakran meghatározza a stressz-szintedet, az életminőségedet és az egészségedet.

Két javaslatom van arra, hogyan kezeld azokat a dolgokat, amelyeket nem tudsz irányítani. Először is, ha nem tudod irányítani őket, ne vállalj felelősséget értük. Másodszor pedig azt szoktam mondani: “Tegyél meg minden tőled telhetőt, imádkozz, a többit pedig bízd Istenre.”Azok az emberek, akik rendszeresen felhúzzák magukat olyan dolgok miatt, amelyekre nincs ráhatásuk, sokféleképpen szenvednek. Azok, akik elengedik ezeket, sokkal jobban boldogulnak. Az, hogy elengedsz bizonyos dolgokat, nem azt jelenti, hogy nem érdekelnek; egyszerűen csak azt, hogy elfogadtad a tényt: nem tudsz semmit sem tenni, hogy megváltoztasd őket abban a pillanatban. A defekt már megtörtént. Nyugodtan megjavítani vagy kicserélni van értelme; hisztizni és rugdosni a kereket nem. Ha megfelelően kezeljük az egyes stresszorokat, amikor azok bekövetkeznek, nem fogunk a végén felrobbanni a frusztrációtól az élet elkerülhetetlen bukkanói miatt.


Isten még egy kellemetlenséget vagy frusztrációt is felhasználhat a javadra. Ő ott van veled, és Ő irányít. Ha bízol benne, hogy megoldja a dolgokat, akkor képes leszel békével, örömmel és erővel átvészelni az élet hullámvölgyeit.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon