Erőt hordozó szavak

Erőt hordozó szavak

Az én Uram, az Úr, megtanított engem mint tanítványát beszélni, hogy tudjam szólni igéjét az elfáradtaknak . . . —Ézs. 50:4

A szavak lenyűgöző hatalmat hordoznak. Isten a szavaival teremtette a Földet (Zsid. 11:3). A Szent Szellem szavakkal változtatja meg az életeket. Jézus azt mondta, hogy az Ő szavai szellem és élet (Ján. 6:63).

A szavak erejét arra használhatjuk, hogy felemeljük vagy leromboljuk az embereket – ez csak attól függ, hogyan döntünk, mire használjuk naponta ezt az erőt. Az embereket bátorítják vagy lesújtják az általunk kimondott szavak. Isten vágya, hogy bátorító, pozitív, életet adó szavainkkal mutassuk meg az Ő szeretetét feléjük. A megfelelő szó megfelelő időben megváltoztathatja egy ember egész életét.

Ugyanez igaz a saját életünkre is. Amikor Isten Igéjét megvalljuk a helyzetünkre, a dolgok elkezdenek megváltozni. A szavaknak ekkora erejük van.

Ezért olyan fontos Isten Igéjének ismerete. Tanulmányozhatjuk, megtanulhatjuk, majd kimondhatjuk a helyzetünknek megfelelően. Ha például csüggedtnek érzed magad, ne mondd azt, hogy “ebből a helyzetből soha nem fogok tudni kilábalni”. Ehelyett mondd: “Miért csüggedsz el, ó, lelkem? Bízzál Istenben” (Zsolt. 42:6). Teljesen meg fogsz lepődni, hogyan változik meg az életed, ha megváltoztatod a szavaidat!


Döntsd el, hogy a szavaid bátorítanak, támogatnak, és épülésére lesznek a te életednek és a körülötted lévők életének.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon