Fáradhatatlanul szeretni

Fáradhatatlanul szeretni

Igazságot szolgáltat az elnyomottaknak, kenyeret ad az éhezőknek, …Az ÚR őrzi a jövevényeket, támogatja az árvát és az özvegyet;” Zsolt 146:7:9

Isten gyakran beszél a Bibliában az elnyomottak, éhezők, özvegyek, árvák, apátlanok és idegenek iránti felelősségünkről. Megemlíti azokat, akik magányosak, elhagyatottak, elfelejtettek és alulértékeltek. Különösen fontosak neki az elnyomottak és az éhezők.

Az emberek sokféle módon éhezhetnek. Lehet, hogy van ételük, de mégis éheznek a szeretetre és arra, hogy értékesnek érezzék magukat. Isten felemeli azokat, akik a szomorúságba süllyedtek, megvédi az idegent, támogatja az árvát és az özvegyet. Hogyan teszi ezt? Embereken keresztül. Szüksége van odaszánt, elkötelezett emberekre, akik betöltik mások szükségeit.

Teréz anya egyszer azt mondta: „Ne gondold, hogy az igazi szeretetnek valami különlegesnek kell lenni. Egyszerűen csak fáradhatatlanul kell szeretnünk.”

Rájöttem, hogy olyan sok ember, akivel találkozunk, csak túlélni próbál addig, amíg valaki megmenti – és az a valaki lehetsz te vagy én. Engedjük meg, hogy Isten szeretete áradjon rajtunk keresztül a megtörtek és sérültek felé, hogy betöltse mindazok szükségét, akik szellemileg, érzelmileg, fizikailag fájdalmakat hordoznak. Szeressünk fáradhatatlanul!

Ima:

Szent Szellem, erősíts meg, hogy fáradhatatlanul tudjak szeretni. Adj olyan szívet a megbántottak és a szükségben levők felé, amilyen Neked van, és mutasd meg, hogyan tölthetem be a szükségeiket!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon