Fegyelem és önuralom

Fegyelem és önuralom

Mint a város, amelynek csupa rés a kőfala, olyan az az ember, akinek nincs önuralma. Péld. 25:28

Élhetünk fegyelmezett, önuralommal teli életet. Ez az örömteli élet egyik kulcsa. A Biblia sok helyen tanít minket a fegyelmezett élet fontosságára.

Ha nem fegyelmezzük magunkat, a körülményeink olyan helyzeteket teremtenek, amelyeket megbánunk, de hála Istennek, az Ő Igéje arra tanít minket, hogy legyünk meggondoltak, ami azt jelenti, hogy a mértékletesség jellemez minket, vagyis korlátok között tartjuk magunkat (két szélsőség között kompromisszumot kötünk, illetve megtaláljuk a középutat). Világos, hogy meg kell őriznünk az egyensúlyt. A pénzügyek területe például egy ilyen terület, ahol fegyelemre van szükség. Helytelen túlköltekezni, de az is helytelen, ha alulköltekezünk. Isten nem azért ad nekünk pénzt, hogy felhalmozzuk, hanem hogy élvezzük. A bölcsesség azt jelenti, hogy valamennyit megtakarítunk, valamennyit elköltünk, valamennyit pedig eladakozunk.

Életed minden területén – kapcsolatok, pénzügyek, testmozgás, étkezés, karrier, gondolatok és szavak – kérd Istent, hogy segítsen fegyelmezetten és önuralommal élni. Ne hagyd, hogy az érzelmi, pillanatnyi gondolkodás vezessen. Használd Isten bölcsességét, hogy kiegyensúlyozottan élj, és valóban élvezd az életedet!


Hálaadó ima

Köszönöm, Atyám, hogy megadtad nekem az önuralom gyümölcsét, és kegyelmed által fegyelmezni tudom magam. Te adsz nekem erőt és bölcsességet, és Te vezetsz engem minden lépésnél.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon