Feladni az irreális elvárásokat

Feladni az irreális elvárásokat

„Senki sem jó az egy Istenen kívül.” Mk 10:18

Az irreális elvárások gyorsan elrabolhatják a békességünket és az örömünket. Általában tökéletes napra vágyunk, tökéletes emberekkel, tökéletes boldogságban, egy tökéletes kis világban, de mindannyian tudjuk, hogy nem ez a valóság. Valójában csak Isten tökéletes és mi a többiek, csak „építés alatt” alatt állunk („under construction”).

Az ördög jól tudja, mi az, ami megrabolja a békességünket, és mennyire felingerel, amikor az irreális elvárásaink szétesnek.

Miután évekig hagytam, hogy az ördög megrabolja a békességemet, végül megértettem: az élet nem tökéletes. Mindig lesznek olyan dolgok, amikre nem számítunk, és amin nem szívesen megyünk keresztül. Az én új hozzáállásom, hogy: „Hát ilyen az élet!” Rájöttem, hogyha nem engedem, hogy ezek a dolgok mélyen megrendítsenek, akkor nem tudnak depresszióba sem kergetni.

Mindenki életében vannak kellemetlenségek, de megélhetjük ezeket rossz hozzáállás nélkül is. Emlékezz rá, hogy csak Isten tökéletes, és tanulj meg bízni Benne! Ő mindig átvezet a csalódást okozó körülményeken, megerősít, és segít megőrizni a békességedet.

Ima:

Istenem, csak Te vagy tökéletes. És bár az emberek és a körülmények csalódást okozhatnak, Te soha! Ezért ahelyett, hogy csalódást okozó dolgokba helyezném a reményemet, a békés életet választom, ami abból fakad, hogy egyedül Benned reménykedem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon