Fogadd el magad!

Fogadd el magad!

. . . [Ne csak pusztán kívánd a békés kapcsolatot Istennel, társaiddal, és magaddal, hanem kövesd és menj utána!] —1 Péter 3:11 (angol ford.alapján, kiemelés a szerzőtől)

Szolgálatban eltöltött éveim során felfedeztem, hogy rengeteg ember igazából nem szereti magát. Elutasítják önmagukat! Ez sokkal nagyobb probléma, mint gondolnánk. Isten akarata biztosan nem az gyermekei számára, hogy önmaguk ellenségei legyenek. Inkább ez a sátán tervének része, hogy szerencsétlenné tegyen minket, és ne tudjunk másokat sem szeretni.

Ha magunkkal sem jövünk ki, másokkal sem fogunk. Mikor elutasítjuk magunkat, úgy tűnhet számunkra, hogy mások is elutasítanak minket. A kapcsolatok létfontosságú részét képezik életünknek. Ahogy magunkkal kapcsolatban érzünk, meghatározó faktort jelent a sikeres élet és kapcsolatok szempontjából. Teljesen magabiztosnak kell lennünk Krisztusban!

Az én-kép az a belső kép, amit magunkról hordozunk. Ha az, amit látunk nem egészséges, nem Ige szerinti, akkor jön a félelem, a bizonytalanság és a magunkkal kapcsolatos félreértések.
Isten szeret minket, és azt akarja, hogy elfogadjuk Szeretetét. Szeretete miatt tudjuk szeretni saját magunkat egészséges, kiegyensúlyozott módon. Isten gyermekei vagyunk – olyan emberek, akik szeretettek, elfogadottak, és Kegyelme által napról napra fejlődnek!

Jézus azért jött, hogy helyreállást hozzon az életünkbe. Az egyik dolog, amit helyre akar állítani az egy egészséges, kiegyensúlyozott én-kép.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon