Fogd meg a rókákat!

Fogd meg a rókákat!

Fogjátok meg a rókákat, a kölyökrókákat, mert pusztítják szőlőinket. . . —Én. 2:15

Az apró csalódások frusztrációt okozhatnak, ami viszont nagyobb problémákhoz vezethet, ezek aztán nagy károkat okozhatnak.

A hatalmas csalódások mellett, amelyek akkor érnek, ha mondjuk, nem kapjuk meg a munkahelyi előléptetést vagy a házat, amit szerettünk volna, ugyanúgy felzaklathatnak bennünket apró bosszúságok is. Tegyük fel például, hogy várunk valakit ebédre, és az illető késve érkezik. Vagy tegyük fel, hogy külön azért mész el a bevásárlóközpontba, hogy kedvezményesen vásárolj valamit, de az már elfogyott.

Az ilyen jellegű frusztrációk kisebbek, de összeadódva sok bosszúságot okozhatnak. Ezért kell tudnunk, hogyan kezeljük őket, és hogyan tartsuk őket perspektívában. Ellenkező esetben kicsúszhatnak a kezünkből, és aránytalanul nagyra nőhetnek.

Bölcsen tennénk, ha résen lennénk a kis rókákkal szemben, amelyek ellopják a békénket.

Isten segítségével megtanulhatjuk azt, amit Pál tett az Apostolok Cselekedeteiben, amikor a kígyó a kezére tapadt – egyszerűen lerázta magáról (ApCsel 28:1-5)! Ha gyakoroljuk, hogy azonnal, gyorsan kezeljük a csalódásokat, akkor nem fognak felhalmozódni, és nem válnak pusztító hegyekké.


A győzelem nem a problémák hiánya, hanem Isten erejének jelenléte.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon