Fontossági sorrend

Fontossági sorrend

Hagyj fel a rosszal, és cselekedj jót, törekedj békességre, és kövesd azt! —Zsolt. 34:15

A békességnek mindig prioritást kell élveznie az életünkben. A Zsolt.34:15-ben Dávid arra utasít bennünket, hogy keressük a békét, törekedjünk rá és kövessük azt. Ennyire fontos a béke.

A frusztráció és a stressz a béke természetes ellenségei. Sokszor e békerombolók leküzdéséhez át kell rendeznünk a fontossági sorrendünket, és el kell engednünk azokat a dolgokat, amelyek nem hoznak gyümölcsöt.

Ha Isten békéjében akarsz élni, döntsd el, hogy nem léped túl a határaidat. Bár sok dolog fontos az életedben, de vajon mindegyik feltétlenül szükséges? Gondolj bele egy pillanatra. Kezdd el átnézni az életedet, találd meg azokat a kötelezettségeket, amelyek nem hoznak gyümölcsöt, és kezdd el háttérbe szorítani ezeket a dolgokat. Te osztod be az idődet, és te vagy az egyetlen, aki változtathat.

Nagyon fontos, hogy ne vállald túl magad. Kérd Istentől a bölcsességet, és kövesd az Ő vezetését abban, hogy miben kell részt venned, és mire kell fordítanod az energiádat. Ha így teszel, azt fogod tapasztalni, hogy a Vele töltött idő mindig elsőbbséget élvez – minden más másodlagos. Amikor Istent teszed első számú prioritásoddá, és az Ő útmutatását keresed, hogy ezután hogyan használd az idődet és az energiádat, meg fogsz lepődni azon a békén, ami az életedbe költözik.


Megnyugodhatsz abban a bizonyosságban, hogy Isten veled van mindenben, amivel szembenézel. Ő nem csak békességet ad neked – Ő a te békességed.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon