Gyakorlat Teszi A Mestert

Gyakorlat teszi a mestert

„Az Urat, a ti Isteneteket kövessétek, és őt féljétek, …és az ő szavára hallgassatok.” (5 Móz. 13,4.)

Ha egyszer elkezdünk Istenre figyelni és hallgatni Rá, fontos, hogy engedelmeskedjünk, bármit is mond nekünk. Az enge- delmesség növeli a Vele való közösségünk minőségét, és erősíti a hitünket. Mondhatjuk, „gyakorlat teszi a mestert”, ha arról van szó, hogy meghalljuk Isten hangját, és engedelmeskedjünk neki. Más szóval egyre magabiztosabbak leszünk a gyakorlat által. Rengeteg gyakorlás szükséges, míg elérünk arra a pontra, hogy teljesen alá- vetjük magunkat Isten vezetésének. Még ha tudjuk is, hogy Isten útjai tökéletesek, és tervei mindig működnek, akkor is figyelmen kívül hagyjuk időnként, mikor olyasmire kér, ami személyes áldo- zatot követel tőlünk, vagy megijedünk, hogy nem hallottuk világo-san, és emiatt túl kockázatos a tettek mezejére lépni.

ne félj az áldozattól, vagy attól, hogy hibázol! sok olyan dolog van az életben, ami rosszabb a tévedésünknél. Jézus azt mondta: „Kövessetek engem.” szilárdan hiszem, hogyha mindent megtet- tünk, hogy meghalljuk Isten hangját, akkor muszáj „kilépnünk és kitalálnunk”, valóban az Ő hangját halljuk-e, vagy sem. Ha egész életünkben mindig visszatáncolunk a félelem miatt, akkor soha nem fog kifejlődni az a képességünk, hogy meghalljuk Isten hangját.

Ő nem azt mondta, „Vezess és én követlek.” Megtanultam, hogy jobb, ha megtesszük rögtön, bármit is mond Isten, mert ha nem, ga- rantálhatom, hogy pocsékul leszünk.

Mikor a gyermekeink járni tanulnak, nem haragszunk rájuk, mikor elesnek. tudjuk, hogy éppen tanulnak, és együtt dolgozunk velük. Isten ugyanígy van veled, és meg fogja tanítani, hogyan halld meg a hangját, ha hitben és nem félelemben jársz.


Isten szava ma hozzád:Figyelj, halld meg Isten hang- ját, és bátran engedelmeskedj!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon