Ha adunk, az mindig valamibe kerül

Ha adunk, az mindig valamibe kerül

“Csak áron veszem meg tőled, mert nem akarok ingyen kapott áldozatot bemutatni Istenemnek, az Úrnak.„2 Sám24:24

Hiszem, hogy Istennél nem ér semmit az, ami olcsó. Isten ingyen adta oda értünk a Fiát. Természetesen mi ezt az áldozatot sose tudjuk viszonozni teljesen, mégis áldozatkészen felajánlhatunk neki valamit, ami értékes számunkra. Dávid király azt mondta, hogy nem ad olyat Istennek, ami nem került neki semmibe. Én is megtanultam, hogy amikor igazából adunk, azt megérezzük.

Ha olyan dolgokat adunk, ami nekünk már nem kell, ruhákat, háztartási felszerelést, az egy szép gesztus, de nem ugyanaz, mint az igazi adakozás. Amikor igazából adok, olyan dolgot adok oda a másiknak, amit én is szeretnék megtartani.

Biztos neked is volt már ilyen próbatételed, amikor Isten megkért, hogy adjál oda valamit, amihez ragaszkodtál. De ha belegondolsz, hogy Ő a Fiát adta értünk, mert annyira szeretett, akkor az arra késztet, hogy te is odaadd Neki magad, ugye?

Az az igazság, hogy azért fontos adni, hogy boldogok legyünk. Nem igazi az adakozás, ha nekünk nem kerül semmibe!

Ima:

Istenem, szeretném, hogy az adakozásom jelentőségteljes legyen. Mutasd meg, mit és mikor kell adnom, hogy segítsek és megáldjak másokat! Úgy szeretnék adni másoknak, ahogy Te adtad nekem a szeretetedet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon