Hagyd, hogy a szeretet győzzön!

Hagyd, hogy a szeretet győzzön!

Mert testben élünk, de nem test szerint hadakozunk. hadakozásunk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására. —2 Kor. 10:3–4

Határozottan háborúban állunk. A Biblia azt tanítja nekünk, hogy a mi harcunk fegyverei nem testi, természetes fegyverek, hanem olyanok, amelyek Isten által hatalmasak az erősségek lerombolására.

Az Istenhez való közeledés része, hogy a Szent Szellemmel együttműködve ledöntjük az önzés, a büszkeség és az önérvényesítés erősségeit. Az egyik legfontosabb dolog, amit a gonosz legyőzéséért tehetünk, ha szándékosan levesszük a fókuszt magunkról, és teszünk valamit valaki másért, akár fájdalmak közepette is.

Amikor Jézus a kereszten nagyon szenvedett, időt szakított arra, hogy megvigasztalja a mellette lévő tolvajt (Luk. 23:39-43). Amikor Istvánt megkövezték, imádkozott az őt megkövezőkért, kérve Istent, hogy ne rója fel nekik a bűnt (ApCsel 7:59-60).

Ha Jézus Krisztus egyháza, az Ő teste itt a földön, háborút indít az önzés ellen, és szeretetben jár, a világ fel fog figyelni rá.


A szeretetben járás fontos része a szellemi harcnak.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon