Hit, hála és nyugalom

Hit, hála és nyugalom

Hogy hitetek ne emberek bölcsességén, hanem Isten erején nyugodjék. 1 Kor. 2:5

A hit lehetővé teszi számunkra hogy megpihenjünk – mind mentálisan, mind érzelmileg. Még az akaratunk is megpihen, ha hiszünk Istenben. Nem aggódunk vagy töprengünk, nem vagyunk feldúltak vagy levertek, és nem próbálunk olyasmit elérni, ami nem Isten akarata – hálásak vagyunk, hogy Isten irányít, így megpihenhetünk!

Pál dicséretet énekelt Istennek, amikor börtönben volt. Jézus imádkozott másokért, miközben keresztre feszítették. József elhatározta, hogy ha már rabszolga lesz, ő lesz a legjobb rabszolga, akit valaha is kapott a gazdája. Az egész Bibliában látjuk a kapcsolatot a hit, a hála és a megnyugvás között.

Őszintének kell lennünk azzal kapcsolatban, hogy esetünkben mi a stressz igazi oka. Valóban a körülményeink az életünkben, vagy az, ahogyan a körülményekre reagálunk? A hálával és a hittel együtt nyugalom is jár. Ezt a nyugalmat minden nap megélhetjük.


Hálaadó ima

Köszönöm neked ma, Atyám, hogy nyugalomban élhetek. Nem kell aggódnom, vagy elkeserednem, amikor kihívásokkal kell szembenéznem. Köszönöm, hogy lehet hitem, tudva, hogy Te vagy az, aki irányít.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon