Hogyan tapasztalható meg Isten jelenléte a mindennapokban?

Hogyan tapasztalható meg Isten jelenléte a mindennapokban?

„Jézus így válaszolt: ha valaki szeret engem, az megtartja az én igémet; azt pedig az én Atyám is szeretni fogja, és elmegyünk hozzá és szállást készítünk magunknak nála.” —Jn 14:23

A mai rohanó világban olyan sok minden elvonja a figyelmünket. Könnyű belebonyolódni a hétköznapok gondjaiba, teendőibe, aggodalmaiba és szem elől téveszteni azt, ami a legfontosabb.

Találunk egy érdekes történetet Lukács 2. fejezetének végén.  Mária és József felviszi Jézust Jeruzsálembe a Pászka ünnepére. Jézus ekkor 12 éves volt. Az ünnepnapok elteltével elindulnak hazafelé és azt feltételezik, hogy Jézus is velük van.

Kíváncsi lennék hányszor gondoljuk mi is, hogy Isten velünk van, amikor elkóborolva a saját dolgainkkal foglalkozunk?

És itt van az érdekesség. Mária és József már egy napja utaztak, amikor végre észrevették, hogy Jézus nincs velük. Ezután viszont három napba került, mire megtalálták. Három napba! Ebben az az üzenet, hogy könnyebb elveszíteni Isten különleges jelenlétét, mint megtalálni, ha egyszer elvesztettük.

Oda kell figyelnünk, hogy megmaradjunk Isten jelenlétében, mert így Isten otthon érzi magát a szívünkben.

Ez az Isten Igéjének való engedelmességgel kezdődik. A szellemi érettség első jele, amikor elkötelezed magad arra, hogy elfordulsz azoktól a viselkedési mintáktól, amik sértik Istent. Ezzel kifejezed, hogy fontos neked, hogy Ő mit gondol.

Azt jelenti, hogy azt választod, hogy nagylelkű leszel mások iránt, megtanulsz megbocsátani, elengeded a sérelmeidet és békességben élsz. Amikor azt választjuk, hogy tudatosan használjuk a szavainkat, hálát adunk Istennek, felemelünk másokat, akkor egész nap érezni fogjuk, hogy Isten közelében vagyunk.


Ima

Atyám, köszönöm neked, hogy szállást készítesz Magadnak a szívemben. Szükségem van ma is a jelenlétedre! Segíts, hogy Téged tiszteljelek a gondolataimmal, a szavaimmal, és áldás legyek a körülöttem élőknek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon