Hűségesen megbocsát

Hűségesen megbocsát

. . . bűneikről és gonoszságaikról pedig többé nem emlékezem meg. Zsid. 10:17

Isten mindig hűséges ahhoz, hogy megbocsássa bűneinket, ahogyan azt megígérte. Van, hogy az emberek nem bocsátanak meg nekünk, Isten azonban mindig, majd el is felejti a bűnöket. És hálásak lehetünk azért, hogy tudjuk, Isten megbocsátásának nincs határa.

Az embereknek gyakran megvannak a határai, hogy mit hajlandóak megbocsátani, vagy milyen gyakran hajlandók ezt megtenni, Isten megbocsátása azonban soha nem fogy el. Az emberek mondhatják, hogy megbocsátanak nekünk, majd emlékeztetnek minket arra, amit tettünk, amivel megbántottuk őket, Isten ezt soha nem teszi, mert Ő elfelejtette azokat (lásd Zsid. 10:17).

Amikor emlékeztetnek minket a múltbeli bűneinkre, nem Isten hozza azokat az emlékezetünkbe, hanem Sátán, Isten népének vádlója. Utasítsd el az ellenség hazugságait, és válaszd Isten hűségét, Ő megbocsát.


Hálaadó ima

Köszönöm neked ma, Atyám, hogy mindig hűségesen megbocsátasz. Függetlenül attól, hogy hányszor rontom el, tudom, hogy Te szeretsz engem, és hűséges vagy, hogy megbocsásd bűneimet. Hálás vagyok a Te megbocsátásodért, és vágyom arra, hogy cserébe a legjobbat adjam Neked.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon