Imádkozz mindenért és ne félj semmitől!

Imádkozz mindenért és ne félj semmitől!

Legyetek erősek és bátor szívűek mind, akik az Úrban reménykedtek! —Zsolt. 31:24

Nemrég éreztem, hogy az Úr ezeket a szavakat mondja nekem: “Imádkozz mindenért, és ne félj semmitől.” A következő hetekben különböző dolgokat mutatott nekem az imádságról és a félelemről. Sokan közülük olyan apró területekkel foglalkoztak, amelyeken a félelem megpróbált belopódzni az életembe, ahol aztán problémákat okozna nekem. Megmutatta nekem, hogy minden esetben, függetlenül attól, hogy milyen nagy illetve fontos, vagy milyen kicsi vagy jelentéktelen az ügy, a megoldás az volt, hogy imádkozzak.

Néha félni kezdünk, ha a körülményeinkre összpontosítunk. Minél inkább a problémára fókuszálunk, annál jobban félünk. Ehelyett dönthetünk úgy, hogy Istenre koncentrálunk. Ő képes kezelni mindent, amivel valaha is szembe kell néznünk ebben az életben.

Isten megígérte, hogy megerősít minket, ellenállóvá tesz a nehézségekkel szemben, felemel és megtart bennünket győztes jobbjával (Ézsaiás 41:10). Azt is megparancsolja nekünk, hogy ne féljünk. Azonban ne feledjük, nem azt mondja, hogy soha ne érezzük a félelmet, hanem azt, hogy ne hagyjuk, hogy az irányítson minket.

Az Úr ma azt mondja nekünk: “Ne féljetek, én segítek nektek”. Soha nem tapasztaljuk meg azonban Isten segítségét, amíg nem kockáztatunk, amíg nem vagyunk elég engedelmesek ahhoz, hogy hittel lépjünk ki.


Ne hátrálj meg, ha félelmet érzel. Bízz az Úrban, és haladj tovább!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon