Isten gondoskodik rólad

Isten gondoskodik rólad

Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. —1 Pét. 5:7

Aggódásnak, szorongásnak, és gondterheltségnek nincs pozitív hatása az életünkre. Nem hoznak megoldást a problémákra. Nem tesznek jót az egészségünknek, és akadályozzák, hogy növekedjünk Isten igéjében.

A sátán módszeresen, a gondok által lopja ki Isten igéjét a szívünkből. A Biblia azt mondja, vessük a gondjainkat Istenre, ezt ima által tehetjük meg. Nem tudjuk kezelni a saját problémáinkat, nem erre teremtettünk. Isten arra tervezett, hogy Tőle függjünk, hozzá menjünk a kihívásainkkal, és hagyjuk, hogy segítsen nekünk. Nem bölcs dolog a nyakunkba venni az élet gondjait. Ha megtartjuk a gondjainkat, az a büszkeség egy formája. Azt mutatja, hogy szerintünk képesek vagyunk megoldani a saját problémáinkat, és nincs szükségünk az Úrra.

Azzal mutatjuk meg az alázatunkat, ha Istenre támaszkodunk. Az aggódás, szorongás és gondterheltség nem azt mutatják, hogy Istenre támaszkodunk, puszta létezésük azt bizonyítja, hogy hajlamosak vagyunk a saját erőnkből megoldani a dolgainkat. Imádkozz mindenért, és semmiért ne aggódj! Sokkal jobban fogod élvezni az életet.

Az aggódás olyan, mint egy hintaszékben hintázni: elfoglalod vele magad, és közben sehova nem jutsz!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon