Isten másképp választ

Isten másképp választ

Sőt azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket. —1 Kor. 1:27

Amikor csüggedtnek érzed magad, emlékezz arra, hogy Isten kiválasztott téged a saját céljára, bármilyen valószínűtlennek is érzed ezt. Ezzel szélesre tárta előtted az ajtót, hogy megmutassa neked határtalan kegyelmét, irgalmát és hatalmát, hogy megváltoztassa az életedet.

Amikor Isten bármelyikünket felhasználja – bár mindannyian alkalmatlannak és méltatlannak érezzük magunkat – rájövünk, hogy a forrásunk nem bennünk van, hanem egyedül Őbenne: “Mert az Isten “bolondsága” bölcsebb az emberek bölcsességénél, és az Isten “erőtlensége” erősebb az emberek erejénél” (1Korintus 1:25).

Mindannyiunknak megvan a sorsa, és egyáltalán nincs mentség arra, hogy ne teljesítsük be. Nem használhatjuk gyengeségünket kifogásként, mert Isten azt mondja, hogy az Ő ereje erőtlenség által ér célba (2 Korintus12:9). Nem használhatjuk a múltat kifogásként, mert Isten azt mondja nekünk Pál apostol által, hogy ha valaki Krisztusban van, új teremtmény lett; a régi elmúlt, és minden újjá lett (2Korintus 5:17).

Tölts el egy kis időt önmagaddal, és vizsgáld meg, hogyan érzed magad. Milyen képet alkotsz magadról? Látod-e magadat Isten képmására újrateremtve, feltámadva egy vadonatúj életre, amely csak arra vár, hogy birtokba vedd?

Mindannyiunknak sikerülhet azzá válni, amivé Isten akarja, hogy legyünk.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon