Isten Meghallgat És Válaszol

Isten meghallgat és válaszol

Bizonyosan megkegyelmez az Úr, ha hozzá kiáltasz. Mihelyt meg- hallja, válaszol neked. (Ézs.30,19.)

Istennel való barátságunk nemcsak számunkra előnyös, hanem a körülöttünk lévők számára is. Mikor az emberek hozzánk jönnek szükségekkel és problémákkal, némi segítséget fel tudunk nekik ajánlani, de lehet, hogy egyáltalán nem is tudunk nekik segíteni. Ha nálunk nincs is, amire az embereknek valójában szüksége van, Istennél ott van. Mikor barátok vagyunk Vele, azt mondhatjuk a hozzánk jövőknek: „Én nem tudok neked segíteni, de ismerek Valakit, aki tud. Megkérdezem a barátomat! Közbenjárok érted Istennél.”

Tudjuk, hogy Istennek megvan a hatalma ahhoz, hogy beavatkozzon az emberi körülményekbe, képes segíteni gyermekeinknek, hogy felhagyjanak a drogozással, anyagi áttöréseket tud hozni, képes csodás gyógyulásokat véghezvinni, vagy házasságokat hoz helyre. Minél bensőségesebben ismerjük Istent, annál biztosabbak vagyunk abban, hogy Ő akar és tud is segíteni az embereknek. Mikor segítséget kérnek tőlünk, Isten elé mehetünk, és tudjuk, hogy segíteni fog nekik. Még arra is kérhetjük, hogy tegyen nekünk szívességet, és segítsen egy szeretett személynek, akiről tudjuk, hogy nem érdemli meg. Imádkozhatunk egy szerető szív együttérzésével – és Isten ezt meghallgatja, és válaszol rá.

Isten szeret téged és szereti, mikor elér hozzá a hangod imában, és mikor közösségben vagy Vele. Gyakran járulj elé, ne csak a saját szükségeid miatt, hanem másokért is.


Isten szava ma hozzád: Emlékezz rá, hogy Isten szereti hallani a hangod.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon