Isten nem utasít el téged

Isten nem utasít el téged

Ha apám, anyám elhagyna is, az Úr magához fogad engem. —Zsolt. 27:10

Elfogadásra lettünk teremtve, nem elutasításra. Ha elutasítanak, az azt jelenti, hogy eldobnak, mint értéktelent vagy mint nemkívánatosat, de Isten ennek az ellenkezőjét teszi. Ő magához vonz téged, és rendkívül értékesnek tart. A tény, hogy Isten elküldte Jézust, hogy meghaljon érted, megmutatja, mennyire szeret és értékel téged.

Ha az életedben önértékelési problémákkal küzdöttél, ezek gyökere lehet az elutasítás gyökere. Az elutasítás érzelmileg az egyik legmélyebb fájdalom. Különösen akkor, ha az elutasítás olyasvalakitől származik, akit szeretünk, vagy akitől elvárjuk, hogy szeressen minket, például a szüleinktől vagy a házastársunktól. Az elutasítást leküzdeni semmiképp sem könnyű, de Jézus Krisztus szeretete által le tudjuk győzni.

Az Ef. 3:18-ban Pál azért imádkozott a gyülekezetért, hogy megismerjék “az Isten irántuk való szeretetének szélességét, hosszúságát, magasságát és mélységét”. Azt mondta, hogy ez a tapasztalat minden ismeretet meghalad.

Figyelj oda mindenre, ahogyan Isten megmutatja az Ő szeretetét irántad, és ez felülírja majd az elutasítást, amit esetleg másoktól tapasztaltál. Minden alkalommal, amikor Isten kegyelmet ad neked, megmutatja, hogy szeret téged. Sokféle módon folyamatosan megmutatja az irántad érzett szeretetét. Arra bátorítalak, hogy már ma kezdj el figyelni erre!


Isten irántad való szeretetének mély kinyilatkoztatása elpusztítja az elutasítás minden gyökerét.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon