Isten sokféle módon szól

Isten sokféle módon szól

„Én, aki igazat beszélek.” (Ézs.63,1)

Amai igeversben Isten kijelenti, hogy Ő beszél, és mikor beszél, igazat szól. Mindig számíthatunk rá, hogy amit mond, az igaz. Isten sokféle módon szól hozzánk; a következő módokon, de nem korlátozódik ezekre: Igéje által, a természet, emberek, körülmények, békesség, bölcsesség, természetfeletti beavatkozás, álmok, víziók által, és ott van, amit úgy hívnak, „belső bizonyosság”, ezt legjobban úgy határozhatjuk meg, hogy mélyen „tudunk” valamit a szívünk- ben. Úgy is szól, amit a Biblia „halk, szelíd hangnak” nevez, ami szerintem a belső bizonyosságra utal.

Isten a tudatunkon, vágyainkon keresztül is beszél, és olykor hall- ható hangon is, de mindig emlékezzünk rá, hogy mikor szól, mindig igazat beszél, és soha nem mond ellent írott Igéjének. Ritkán halljuk Istent hallható hangon, bár van ilyen is. Én egész életemben három- szor vagy négyszer hallottam hallható hangon szólni. Két alkalom- mal aludtam, és a hangja álmomból ébresztett, egyszerűen a nevemen szólított. Mindössze ennyit hallottam, „Joyce”, de tudtam, hogy Isten szól hozzám. nem mondta meg, mit akart, de ösztönösen tudtam, hogy valami különleges dologra hív, de néhány évig még nem láttam tisztán azon a területen.

szeretnélek bátorítani, kérd Istent, hogy segítsen neked meghal- lani a Hangját, bárhogy is szóljon hozzád. Ő szeret téged, jó tervei vannak az életedre, és beszélni akar veled ezekről a dolgokról.


Isten szava ma hozzád: Isten sokféle módon szól, csak emlékezz – Ő soha nem fog ellentmondani a Bibliának.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon