Isten szava szilárd eledel

Isten szava szilárd eledel

„A nagykorúaknak pedig kemény eledel való, mint akiknek érzékszervei a gyakorlat következtében már alkalmasak a jó és a rossz megkülönböztetésére.” —Zsid 5:14

Emlékszem, amikor a gyerekeim kicsik voltak és próbáltam megetetni őket. Amíg csak banánt és barackot adtam nekik, minden nagyszerűen ment. De amikor egy kanál borsót próbáltam nekik bekanalazni, azt mondták Pfffff! Ezért lekapartam a borsót az arcukról és újra betettem a szájukba. Egy kis időbe telt, de előbb utóbb már megették a borsót is. Ugyanez a helyzet a fiatal keresztényekkel. Amikor elkezdünk táplálkozni Isten Igéjével, elkezdünk szellemileg növekedni. Többé nem testben járunk, hanem elkezdjük azt tenni, amit Isten szeretne. A Példabeszédek 4:18 azt mondja, hogy az igazak ösvénye egyre világosabban ragyog és egyre tisztábbá válik, ahogy folyamatosan Isten Igéjében járnak. A kulcs szó itt a ’folyamatosan’. Folyamatosan szeretnünk kell Isten Igéjét, tanulmányoznunk és hallgatnunk kell, hogy átformáljon minket.

Előfordult már, hogy áthajtottál a sárga lámpán? Lehet, hogy épp siettél valahova és azt gondoltad, hogy még sikerül átjutnod. Ha újra és újra ezt teszed, végül balesetet szenvedsz.  Hasonló a helyzet Isten Igéjével is. Ha olyan dolgokat teszünk, amikről tudjuk, hogy nem kéne, és csak megpróbáljuk megúszni a dolgot, a végén megsérülünk. Isten Igéje azért van, hogy megvédjen minket. A Zsid 5:14 azt mondja: „A nagykorúaknak pedig kemény eledel való, mint akiknek érzékszervei a gyakorlat következtében már alkalmasak a jó és a rossz megkülönböztetésére.”

Isten Igéjének kemény eledele meggyőz téged, és ez egy pozitív dolog. A Szent Szellem tudomásodra hozza, kijelenti a szívedben, hogy nem jól állsz a dolgokhoz és rossz úton jársz. Isten Igéjével való töltekezés a kulcs ahhoz, hogy az életed a helyes irányba haladjon. Ezért ne légy kisgyermek, hanem vedd az Ige kemény eledelét!


Ima

Istenem, tudom, hogy az Igéd az egyetlen út az érettséghez. Vezess engem és segíts, hogy növekedjek, amikor az Igéd kemény eledelével táplálkozom, hogy olyan emberré váljak, akinek megalkottál Krisztusban.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon