Isten szeretetének megtapasztalása

Isten szeretetének megtapasztalása

Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. —1 Ján. 4:9

Sok ember, ha megkérdeznék tőlük: „Szerethető vagy?” – őszintén azt gondolnák magukban: „Nem, nem vagyok az”.

Tudom, hogy ez így van, mert én is azt hittem, hogy nem vagyok szerethető, mielőtt megértettem Isten szeretetének valódi természetét, és azt, hogy miért szeret engem. Az, hogy nem értettem igazán, mi az értékem Isten gyermekeként, kihatott arra, ahogyan másokkal bántam. Türelmetlen voltam az emberekkel, törvénykező és szigorú, ítélkező, durva, önző, és nem tudtam megbocsátani.

Áttörés következett be az életemben, amikor Isten elkezdte megmutatni nekem, hogy azért nem szeretek másokat, mert soha nem fogadtam el az Ő irántam való szeretetét. Igen, ismertem a Biblia tanítását, hogy Isten szeret engem, de nem fogadtam el, és nem fogadtam be valóságként a szívembe.

Az igazság az, hogy Isten tetszésére van, hogy szeret minket. Ha egyszer felismered, hogy Isten szeret téged, nem azért, amit tettél vagy nem tettél, akkor felhagyhatsz azzal, hogy megpróbálj megdolgozni a szeretetéért, vagy megpróbáld kiérdemelni, és egyszerűen elfogadhatod és élvezheted azt. Ez egy alapvető lépés ahhoz, hogy szoros kapcsolatban éljünk az Atyával.


Mondd el tízszer egy nap, “ISTEN SZERET ENGEM!”

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon