Isten szeretetének tudatában

Isten szeretetének tudatában

és mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket. Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, az Istenben marad, és Isten is őbenne. —1 Ján. 4:16

Az 1 Ján. 4:16-ban a Biblia arra utasít bennünket, hogy “ismerjük, higgyük”, és “legyünk tudatában” az Isten irántunk való szeretetének. Az Istennel szoros, személyes kapcsolatban lenni azt jelenti, hogy mindig tudatában vagyunk az Ő szeretetének, és folyamatosan lenyűgöz az, hogy Ő akkor is kimutatja irántunk a szeretetét, amikor mi ezt nem érdemeljük meg.

Az egyik dolog, amire bátorítanálak, hogy vezess egy emlékkönyvet, egy olyan könyvet, amelybe felírod azokat a különleges dolgokat, amelyeket az Úr tesz érted. Ha ilyen módon elkezded megfigyelni és feljegyezni Isten jóságát, meg fogsz lepődni, milyen gyakran nyilvánul meg Isten szeretete gyakorlati módon (kicsiben és nagyban) az életedben.

Isten szeretete megváltoztathatja az életedet, ha megengeded. Benne van az erő, hogy meggyógyítsa érzelmi sebeidet. Az Ő szeretete megerősít téged, hogy a nehéz időkben is kitarts, és meglágyítja a szívedet, lehetővé téve, hogy több szeretetet mutass mások felé. El tudsz képzelni annál jobbat, mint “tudatában lenni” ennek a nagyszerű szeretetnek?


Talán a legjobb dolog, amit ma tehetsz, hogy egyszerűen csak megfigyeled Isten szeretetét, felismered, és hálaadással ünnepled.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon