Isten szól, hogy helyreigazítson

“mert akit szeret az Úr, azt megfenyíti.” (Zsid.12,6.)

Mindnyájunknak szüksége van időnként helyreigazításra, és hiszem, hogy Istennek az a vágya, hogy szóljon hozzánk, és Ő maga korrigáljon minket, mielőtt más embereket vagy helyzeteket használna erre. A fenyítést elfogadni az egyik legnehezebb dolog, különösen, ha másokon keresztül jön, így aztán Isten jobban szereti, ha elsőként Ő segít nekünk, hogy a problémákkal privátban megbirkózhassunk. Ha azonban nem tudjuk, hogyan engedjük meg, hogy helyreigazíthasson, vagy nem fogadjuk el, akkor nyilvánosabb módszerekkel tehet helyre minket.

Egyszer külföldön szolgáltunk. egy étteremben voltunk, és próbáltam elmagyarázni a pincérnek, hogy mit szeretnék enni, de nem nagyon beszélt angolul, én pedig egyáltalán nem tudtam az ő nyelvén. Hamar érezni lehetett a frusztrációt az attitűdömön és a hangomon. szörnyen viselkedtem az emberek előtt, akik tudták, hogy azért vagyok abban az országban, hogy szolgáljak, és természetesen a példám fontos volt számukra.

Tudtam, hogy csúnyán viselkedtem, de Isten azt akarta, hogy valóban tudjam, ezért mikor Dave és én visszamentünk a hotelszobánkba, Dave felhozta az incidenst és elmondta, hogy nem mutattam jó példát a többieknek.

Bár tudtam, hogy igaza van, és azt is tudtam, hogy Isten őt használja, hogy biztosan felfogjam, mennyire fontos a viselkedésem, szívem szerint visszafeleseltem volna, hogy Dave is viselkedett már hasonlóan korábban. Ha így tettem volna, nem fogadtam volna el őszintén a helyreigazító szót, és ezután Istennek más módon kellett volna helyreraknia – valószínűleg zavarbaejtőbb vagy fájdalmasabb módon.

Kezdj el imádkozni és kérd Istent, hogy segítsen elfogadnod tőle a fenyítést, és segítsen felismerned, mikor küld helyreigazítást másokon keresztül, tudván, hogy ez mindig a te javadat szolgálja.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Ne állj ellen Isten fenyítésének.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon