Isten tökéletes terve számodra

Isten tökéletes terve számodra

„Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Jézus Krisztus napjára.” Fil 1:6

„Istennek tökéletes terve van az életedre.” Mindannyian hallottuk már ezt, de szerintem nincsenek túl sokan, akik el is hiszik. Lehet, hogy a „tökéletes” szón akadunk meg. Senki nem tökéletes, és a gondolat, hogy tökéletesnek kéne lenni, nagy nyomást helyez ránk, és stresszel bennünket.

A tökéletesség olyan lehetetlennek tűnik. És tudod mit? Az is.
Isten terve nem azért tökéletes, mert mi tökéletesek vagyunk. A terv azért tökéletes, mert Isten, aki készítette tökéletes. Miatta tökéletes, mert Ő maga tökéletes. Ő jobban ismer minket, mint mi magunkat, ezért kigondolt és elindított egy tervet, amit kifejezetten a mi életünkre szabott.

Pál azt mondja a Fil 1:6-ban, hogy Isten megszabadított minket, és elkezdte bennünk a jó munkát, amit teljesen be is fog fejezni.
Ahogy Isten bennünk zajló munkájára gondolunk, emlékeztetnünk kell magunkat, hogy bár mi nem vagyunk tökéletesek, Isten maga tökéletes. Semmit nem tehetünk, ami elég jó Isten tökéletességéhez képest. Csak Jézus elég jó, Ő az egyedül Tökéletes. De mivel Krisztusban vagyunk, Isten tökéletes terve mégis lehetséges számunkra.


Ima

Drága Uram, tudom, hogy nem vagyok tökéletes, de hálás vagyok azért, hogy a terved nem az én tökéletességemtől függ, hanem a Tiedtől. Köszönöm, hogy elkezdted bennem a jó munkát, és bízom benne, hogy teljesen be is fejezed.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon