Istenre hagyatkozva

Istenre hagyatkozva

„Intelek titeket: A Lélek szerint éljetek, és a test kívánságait ne teljesítsétek” —Gal 5:16

Hiszem, hogy minden alkalommal amikor frusztráltak vagyunk, az azt jelenti, hogy nem Istenre hagyatkozunk. Lehet, hogy ez egy bátor kijelentés, de gondold csak át, Isten nekünk adta a Szent Szellemét és kegyelmét, hogy segítsen minket bármiben az életben. Akkor válunk frusztrálttá, amikor nem rá hagyatkozunk, hanem a saját elképzelésünket akarjuk megvalósítani.

Olyan sokat segített nekem, amikor ezt megértettem. Minden alkalommal amikor frusztrált lettem, emlékeztettem magam, hogy én most a Szent Szellem helyét akarom átvenni és ifjabb Szent Szellem próbálok lenni.

Te is viaskodsz egy önállósodni vágyó szellemmel? Amikor nem Istenre támaszkodsz, hanem ellenállsz, akkor valójában azt mondod: „Rendben Istenem, hálás vagyok, hogy itt vagy, de ezt most én csinálom meg!” Lehet, hogy nehéz mindenben Istenre támaszkodni, de mégis ez a győzelem kulcsa, amire minden nap szükségünk van.

Miután Isten megváltott bennünket, Ő nem hagyott magunkra azzal a felkiáltással, hogy: „Ok, ennyi volt. Most már egyedül vagy.”

Örökre megváltott minket, ami azt jelenti, hogy ha Rá támaszkodunk, vezetni és segíteni fog. A Gal 5:16. arra bíztat, hogy járjunk és éljünk (életvitelszerűen) a (Szent) Szellemben és a test kívánságait ne teljesítsük…Figyeld meg, nem azt mondja, hogy önállóan győzd le a testet…és akkor biztos nem fogod a test kívánságait teljesíteni” Nem! Azt mondja, hogy élj a Szent Szellemben! Hozz egy döntést, hogy nem önállóan élsz, hanem ráhagyatkozol a Szent Szellemre. Ígérem, hogy nem fogod megbánni.


Ima

Istenem, csak Rád van szükségem. Segíts, hogy ne önmagamban bízzak, hanem Beléd vessem a bizalmamat és csak Rád hagyatkozzak.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon