Járj bátorságban!

Járj bátorságban!

„Az igazak biztosnak érzik magukat, akár egy oroszlán.” Péld 28:1

Vannak egyértelműen bátor emberek, míg mások küszködnek azzal, hogy Isten szeretett gyermekeként bátran éljenek. Nekem is akadtak nehézségeim ezzel, de aztán Isten adott néhány fontos útmutatást, ami segített ezen a területen. Ezeket szeretném most megosztani veled:

  1. Ne élj félelemben! A félelem a társadalmunk járványa. A Biblia a Zsid 10:36-ban azt mondja, hogy hit által éljünk, és ne húzódjunk vissza félelmünkben.
  2. Hagyd magad mögött a kudarcokat! Nem vagy vesztes azért, mert új dolgokat próbáltál ki, és azok nem működtek. Akkor buksz csak el, ha abbahagyod a próbálkozást. Ne félj hibázni, és ha hibázol, gyorsan lépj túl rajta!
  3. Ne hasonlítgass! A bátorság mindaddig lehetetlen, amíg összehasonlítod magad másokkal. A bátorság abból fakad, amikor elfogadod magad annak, aki vagy, és a legjobbat próbálod kihozni magadból.
  4. Légy hajlandó cselekedni! Kérdezd meg magadtól, mit hiszel a szíved legmélyén, mire hívott Isten, és aztán tedd meg!

Imádkozz ezért a négy útmutatásért, kérd a Szent Szellemet, hogy segítsen megélni ezeket. Krisztusban, az Ő kegyelme által, bátorság és bizonyosság tölthet el.

Ima:

Szent Szellem, szeretném, ha a bátorság lenne az egyik legjellemzőbb jellemvonásom. Segíts, hogy a Te erőd által megéljem mind a négy pontot!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon