Jézus a Kősziklád

Jézus a Kősziklád

Mert valahány ígérete van Istennek, azokra őbenne van az igen, és ezért általa van az ámen is, az Isten dicsőségére általunk. —2 Kor. 1:20

A Bibliában több helyen, például az 1Korinthus 10:4-ben, Jézusra úgy hivatkoznak, mint a sziklára. Pál apostol a Kolossé 2:7-ben azt mondja, hogy Jézusban kell gyökereznünk és megalapozódnunk.

Ha a gyökereinket Jézus Krisztus köré fonjuk, akkor jó formában vagyunk. De ha bármi vagy bárki más körül gyökerezünk, akkor bajban vagyunk.

Semmilyen személy vagy dolog nem lesz olyan szilárd és megbízható, mint Jézus. Ezért fontos, hogy az embereket Jézushoz irányítsuk. Az emberi lények mindig hajlamosak a kudarcra. De Jézus Krisztus nem. Vessétek reményeteket teljes mértékben, szilárdan Belé. Ne emberekbe, ne körülményekbe, ne másba, csak Belé.

Ha nem az üdvösséged sziklájába helyezed reményedet és hitedet, akkor csalódás felé tartasz, ami csüggedéshez és pusztuláshoz vezet. Annyira kell bíznunk Isten irántunk való szeretetében, hogy bármi is jön ellenünk, mélyen legbelül tudjuk, Ő velünk van, és soha nem fog cserbenhagyni minket.


Krisztuson kívül csődbe megyünk a saját képességeinkkel. Isten nélkül tehetetlenek vagyunk; Vele viszont semmi sem lehetetlen számunkra.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon