Jobban vágyni Istenre, mint az áldásáira

Jobban vágyni Istenre, mint az áldásáira

„Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert Ő mondta: Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged.” Zsid 13:5

Hányan mondhatjuk el azt, hogy „Nem vagyok féltékeny senkire, nem irigyelem senkitől, amije van. Ha Isten adta nekik, akkor szeretném, ha élveznék”?

Az ige azt mondja: „Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van.” Zsid 13:5. Hiszem, hogy Isten megpróbál minket, hogy valóban ez által az ige által élünk-e.

Előfordul, hogy egy olyan embert helyez az életünkbe, akinek megvan pont az, amire mi vágyunk – csak hogy lássa, hogyan reagálunk. Amíg nem megyünk át a „Boldog vagyok, mert te áldott vagy” teszten, addig soha nem kapunk többet, mint amink van.

Ha kértél valamit Istentől, de még nem kaptad meg, biztos lehetsz benne, hogy nem azért van, mert vissza akarja tartani tőled. Csak meg szeretne bizonyosodni, hogy már levetkőzted az irigységet, és Őt tetted az első helyre az életedben.

Isten szeretné, ha minden területen gyümölcsöző életet élnénk. Szeretné, ha az emberek látnák az Ő jóságát, és hogy milyen jól gondot visel rólunk. De jobban kell vágynunk Istenre, mint az áldásaira.


Ima

Istenem, szeretném, ha megmutatnád nekem az életemnek azon területeit, ahol irigykedek és kapzsi vagyok, segíts átrendezni a prioritásaimat. Szeretnék jobban vágyni Rád, mint az áldásaidra.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon