Jól várakozni

Jól várakozni

Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. Jak. 1:4

A türelem rendkívül fontos azok számára, akik Istent akarják dicsőíteni, és élvezni szeretnék az életüket. Ha türelmetlenek vagyunk, akkor az életben előforduló helyzetek minden bizonnyal érzelmi reakciókra késztetnek bennünket..

Ha legközelebb várnod kell valamire vagy valakire, ahelyett, hogy valahogy reagálnál, próbáld meg emlékeztetni magad: attól, hogy felidegesíted magad, semmi sem fog gyorsabban menni, úgyhogy akár élvezheted is a várakozást. Aztán esetleg mondd ki hangosan: “Várakozás közben türelmet fejlesztek, ezért hálás vagyok ebben a helyzetben”. Ha ezt teszed, akkor Isten Igéje szerint cselekszel, ahelyett, hogy választ adnál a kellemetlen körülményre.

Ne feledd, a türelem a Szellem egyik gyümölcse, amelyet Isten szeretne kifejleszteni az életedben. Ne csak arra gondolj, hogy milyen nehéz és idegesítő a helyzet, hanem arra is, milyen áldott lehetsz, ha megtanulod a jó várakozás művészetét.


Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok, hogy türelmet ültettél a lelkembe, és hogy általad megfelelően tudok reagálni bármilyen helyzetre. Segíts nekem ma és minden nap, hogy mindenben türelmet gyakoroljak!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon