Kapcsolat, nem pedig szabályok

Kapcsolat, nem pedig szabályok

Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. —Ez. 36:26

Sokszor, amikor valaki megtér, először ilyeneket mondanak neki: “Meg kell változtatnod a frizurádat, vagy másképp kell öltöznöd. Van egy tetoválásod, amit el kell takarni. Rossz helyen van a fülbevalód”. A kereszténységgel való megismerkedésük szabályok listáját jelenti, mit szabad és mit nem megtenniük, aszerint, hogy az emberek szerint mi a helyes és mi a helytelen.

Sajnos túl sokszor senki sem beszél velük a szívükről vagy az Istennel való kapcsolatukról. Ehelyett mindezekről a dolgokról van szó, amiket meg kell tenniük, ha egy adott vallási szervezethez akarnak tartozni. Bár Isten arra vezet minket, hogy pozitív változásokat eszközöljünk az életünkben, Ő teljesen elfogad minket úgy, ahogy vagyunk, és ugyanezt kell tennünk az új keresztényekkel is. Adjunk nekik időt, és Isten vezetni fogja őket, új vágyakat ad nekik.

Jézus azért halt meg, hogy mély, szenvedélyes, személyes kapcsolatunk legyen Istennel. Nem azért halt meg, hogy szabályok listáját adja nekünk. Valami sokkal mélyebbet és sokkal jobbat adott nekünk – hozzáférést Istenhez, hogy szoros személyes kapcsolatban lehessünk mennyei Atyánkkal.


Minél közelebb kerülsz Istenhez, annál inkább megváltoztat, szeretettel és kegyelmesen, belülről kifelé.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon