Kerüld az összehasonlítást!

Kerüld az összehasonlítást!

. . . De ezek nem veszik észre, hogy magukhoz mérik, és magukhoz hasonlítják önmagukat. —2 Kor. 10:12

Ha már volt dolgod bizonytalansággal az életedben, a bizonytalanság leküzdésének fontos kulcsa a következő: Soha ne hasonlítsd össze magad senki mással, mert ez kisebbrendűségi érzéseket kelt.

Tényleg arra akarlak bátorítani, hogy ne hasonlítgasd magad másokhoz azzal kapcsolatban, hogy hogyan nézel ki, milyen pozíciót töltesz be, vagy milyen hosszú ideig imádkozol. Az összehasonlítás önmagadra helyezi a hangsúlyt, és meghiúsítja Isten tervét az életeddel kapcsolatban.

Ugyanígy bölcsen tennénk, ha nem hasonlítanánk össze a saját és más emberek próbatételeit. Lehet, hogy valami nehéz dolgon megyünk keresztül, de ne nézzünk másra, és ne mondjuk azt, hogy “Miért történik ez az egész velem, miközben neked olyan könnyű?”.

Jézus előre felfedte Péternek, hogy milyen szenvedéseken fog keresztülmenni. Péter azonnal össze akarta hasonlítani a szenvedését és az életsorsát valaki máséval, mondván: “Mi van ezzel az emberrel?”. Jézus így válaszolt: “Ha akarom, hogy ő megmaradjon, amíg eljövök, mit tartozik rád? Te kövess engem!” ( János 21:22).

Ez az Ő válasza nekünk is. Nem arra vagyunk hivatottak, hogy hasonlítgassunk, csak arra, hogy megfeleljünk az Ő akaratának.


Isten azt akarja, hogy tudd: egyedi vagy, és egyedi, speciális terve van az életedre.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon