Keskeny út

Keskeny út

 „Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják.” Mt 7:14

Istent követni azt jelenti, hogy a keskeny úton járunk. Ami azt jelenti, ellenállásba ütközünk. Íme, néhány dolog, ami segített nekem, hogy ennek ellenére tovább menjek.

  1. Isten Igéje az életem védőkorlátja. Amíg a Szentírás által lefektetett határokon belül maradok, bölcsességem lesz, és tudni fogom, mit kell tennem, és ehhez Krisztusban minden biztosítva lesz számomra. Isten igaz és hű az Igéjéhez.
  2. Be kell fejeznem, amit elkezdtem. Isten elkötelezett embereket használ, akiket nem az érzelmei vezérelnek. Könnyű izgatottnak lenni az elején, amikor valami új dologba vágunk, de csak azok lépnek át a célvonalon, akik akkor is kitartanak, amikor már nem izgalmas többé.
  3. Amikor már nincs ott senki, aki segítsen, akkor ismerem meg Jézust igazán. Gyakran magányosak lehetünk, amikor a keskeny úton járva, Istenért élünk, és nem idomulunk a világhoz. De mégsem cserélhető fel semmivel, ez az igazi bensőséges kapcsolat, többet ér mindennél, amit a világ valaha adhat.

Hiszem, hogy ezek az igazságok segíthetnek neked, ahogy nekem is segítettek. Mindig emlékezz arra, hogy bár lesz ellenállás, ha a keskeny úton maradsz, annak meglesz a jutalma, és abszolút megéri.

Ima:

Szent Szellem, vágyom, hogy a keskeny úton járjak a Krisztusban levő élet útján. Tarts meg a határaidon belül, és mutasd meg, hogyan éljem az életemet, hogy kitartsak az út végéig.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon