Készen a megbocsátásra

Készen a megbocsátásra

Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban. —Ef. 4:32

A Biblia arra tanít minket, hogy “készségesen és szabadon” bocsássunk meg. Ezt a szintet várja el tőlünk Isten, nem számít, hogyan érzünk ezzel kapcsolatban. Legyünk készek megbocsátani!

Az 1 Péter 5:5 alapján, magunkra ölthetjük Jézus Krisztus jellemét, ez azt jelenti, hogy dönthetünk úgy, hogy hosszútűrőek leszünk, türelmesek, nem sértődünk meg könnyen, késedelmesek leszünk a haragra, készek vagyunk megbocsátani, és tele leszünk irgalommal. Számomra az “irgalom” meghatározása az, hogy mögé nézek annak a fájó dolognak, ami történt velem, és megkeresem az okát. Sokan tesznek olyan dolgokat, amiket még maguk sem értenek, mégis, mindig megvan az oka, miért viselkednek az emberek egy bizonyos módon. Talán ők is megsérültek, és saját fájdalmukban nem veszik észre, hogy éppen ők is bántanak valakit.

Isten megbocsát! Kell, hogy irgalmasak és megbocsátóak legyünk, ahogy Isten is megbocsát nekünk Krisztusban, ha rosszat teszünk. Nem csak azt látja, amit rosszul teszünk, hanem megérti, miért cselekedtünk így, irgalmas és hosszútűrő. A megbocsátás a mi döntésünk. Isten senkit sem fog rákényszeríteni. Még ha nem is érted, hidd el, hogy Isten útja a legjobb! Működik. Ő képes rá, hogy a sátán megsemmisítő tervét a javadra fordítsa.

Meg kell bocsátanunk azért, hogy a sátán ne kerekedhessen fölénk.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon