Két erőteljes szó

Két erőteljes szó

. . . Ne féljetek! Álljatok helyt, és meglátjátok, hogyan szabadít meg ma az Úr benneteket!. . . —2 Móz. 14:13

Jézus azt mondta, hogy az ördög hazug, és minden hazugság atyja (Ján. 8:44). Nincs igazság benne. A hazugsággal próbálja félelembe ejteni Isten népét, hogy ne legyen elég bátorságuk engedelmeskedni az Úrnak, és learatni az áldásokat, amelyeket Ő tartogat számukra.

Gyakran a félelem rosszabb, mint maga a tárgya. Ha bátrak és eltökéltek leszünk, hogy megtegyük, amitől félünk, akkor rájövünk, hogy közel sem olyan rossz, mint amilyennek gondoltuk.

Isten Igéjében végig azt találjuk, hogy az Úr azt mondja népének: “Ne féljetek”. Azt hiszem, azért tette ezt, hogy arra bátorítsa őket, ne engedjék, hogy a sátán megfossza őket az áldástól. Ugyanígy, mivel tudja, hogy hajlamosak vagyunk a félelemre, az Úr továbbra is arra biztat és bátorít minket, hogy vigyük végig, ami előttünk áll, hogy megtegyük az Ő akaratát. Miért? Mert tudja, hogy nagy áldások várnak ránk.

Az ellenség azt akarja elhitetni, hogy jelenlegi helyzeted bizonyíték arra, hogy a jövőd kudarc lesz, a Biblia ellenben azt tanítja nekünk, hogy bármilyenek is legyenek a jelenlegi körülményeink, Istennél semmi sem lehetetlen (Mk. 9:23).


Győzelem vár az életedre, ha ezt a két szót a gyakorlatba ülteted: ne félj!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon