Közeledjetek Istenhez!

Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok. (Jakab 4,8.)

em mindenki hajlandó megfizetni az árát Isten közelségének. nem mindenki hajlandó egyszerűen időt szánni vagy befek-
tetni bármit is a szellemi növekedésbe. Isten nem kéri az összes időn- ket. Biztos, hogy olyan dolgokat is elvár tőlünk, amiket mi nem tartunk „szelleminek”. Ő úgy alkotott minket, hogy van testünk, lel- künk (elménk, akaratunk, érzelmeink) és szellemünk, és elvárja, hogy ezek mindegyikével foglalkozzunk.

A testedzés és a lelkünkkel való foglalkozás időt és erőfeszítést igényel. Az érzelmeinkkel is foglalkoznunk kell, kell az öröm és a szórakozás, szükségünk van arra is, hogy élvezzük mások társasá- gát is. Az elménknek növekednie kell és naponta meg kell újulnia. ezenkívül a szellemi természetünk is figyelmet igényel. Hogy kie- gyensúlyozottak és egészségesek maradjunk, időt kell szánnunk a teljes lényünkre.

Hiszem, hogy az Istennel való intimitás idő függvénye. Azt mondjuk, nincs időnk Istent keresni, de az igazság az, hogy azokra a dolgokra időt szánunk, melyek a legfontosabbak számunkra. Bár minden nap meg kell küzdenünk az akadályozó tényezőkkel, ám ha Isten megismerése és vezetése fontos számunkra, akkor időt fo- gunk találni rá. ne próbáld Istent belepasszírozni a napirendedbe, ehelyett a napirendedet építsd a Vele töltött idő köré.

Isten megismerése egy hosszú távú befektetés, szóval ne bátorta- lanodj el, ha nem kapsz azonnali eredményeket. tökéld el, hogy az időddel is megbecsülöd Őt, és le fogod aratni ennek gyümölcseit.


Isten szava ma hozzád: Ahogy a testedzést, a szellemi edzést is rendszeresen kell végezni. Biztos lehetsz benne, hogy meglátod majd az eredményét.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon