A Krisztusban való egység ereje

A Krisztusban való egység ereje

„Vak vezetők: kiszűritek a szúnyogot, a tevét pedig lenyelitek.” Mt 23:24

Nehéz elhinni, hogy milyen sokféle felekezet és független gyülekezet létezik manapság, holott egy a Biblia és egy az üzenet.

De az évek során a büszkeség és a szűklátókörűség miatt az emberek úgy érezték, hogy számtalan gyülekezetet és gyülekezeti csoportosulást – még a Bibliának is különböző változatait – kell létrehozniuk, hogy támogassák a saját értelmezésüket arról, hogy mit hisznek a Biblia alapján.

Arra jöttem rá, hogy egyikünk sem 100%-ig tévedhetetlen. A legtöbb dolog, ami miatt harcolunk jelentéktelen. A Máté 23:24-ben Jézus azt mondta a farizeusoknak, hogy kiszűrik a szúnyogot, de a tevét lenyelik. Annyira szőrszálhasogatók lettek a kis dolgokban, hogy ez megakadályozta őket, hogy a valóban fontos dolgokkal foglalkozzanak.

Ha helyet adunk az életünkben az előítéletnek, gyűlölködésnek, széthúzásnak, akkor erőtlenné válunk, hogy megállítsuk ezeket. Kizárólag a Krisztus szeretetében való megegyezés és az egység hozza el azt az erőt, ami legyőzi az előítéletet. És Isten szeretete mindig nagyobb, mint a kritikus, megosztó hozzáállás mások felé.

Ima:

Szent Szellem, fedj fel minden bűnt az életemben, ami megosztást, előítéletet vagy gyűlöletet okoz, ami befolyásolja az életemet. Szeretnék a Te szeretetedben járni, egységben azokkal, akik Krisztusban testvéreim.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon