Kudarc vagy ugródeszka?

Kudarc vagy ugródeszka?

Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek. Jak. 1:12

Senki sem a bukásra készül, senki sem akar kudarcot vallani. A “kudarc ” azonban fontos lépcsőfok lehet a sikerhez vezető úton. A kudarc megtanít minket arra, hogy mit ne tegyünk, ami gyakran legalább olyan fontos, mint az, hogy tudjuk, mit kell tennünk! A kudarc pozitív dolog is lehet, azon múlik, hogyan tekintünk rá. Megtanulhatunk hálásnak lenni a kudarcainkért.

Sok történet kering arról, hogy Thomas Edison hányszor bukott el, mielőtt feltalálta az izzólámpát. Hallottam, hogy 700-szor, 2000-szer, 6000-szer és 10 000-szer próbálkozott. Nem számít pontosan hányszor, a szám megdöbbentő. Ő azonban soha nem adta fel. Állítólag azt mondta, hogy egyik alkalommal sem vallott kudarcot, csak sok-sok lépést kellett végigjárnia, hogy sikerüljön! Ilyen elszántságra van szükség, ha tényleg valami igazán értékeset akarsz létrehozni.


Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok, hogy még az életem kudarcaiból is valami csodálatosat tudsz alkotni. Hittel hiszem, hogy valami hatalmasat teszel az életemben. Előre köszönöm Neked mindazt, amit tanulok, még a nehéz időkben is.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon