Légy bátran egyedi!

Légy bátran egyedi!

Ne látszatra szolgáljatok, mintha embereknek akarnátok tetszeni, hanem Krisztus szolgáiként cselekedjétek Isten akaratát: lélekből. —Ef. 6:6

Ahhoz, hogy azzá válj, akivé Krisztusban elhívásod szerint válnod kell, és magabiztosan élj Istennel szoros kapcsolatban, elengedhetetlen, hogy legyen bátorságod egyedinek lenni. Ez azt jelenti, hogy elégedettnek kell lenned azzal, ahogy Isten teremtett téged, és el kell döntened, hogy nem akarsz olyan lenni, mint mindenki más.

Az egyik legkönnyebb csapda, amibe beleeshetünk, az az “embereknek való megfelelés” csapdája. Ha arra törekszel, hogy másoknak megfelelj, az végül frusztrációhoz vezet. Amikor elkezdjük megváltoztatni a személyiségünket, hogy másoknak megfeleljünk, eleinte olyan megjegyzéseket hallunk, amelyek jó érzéssel töltenek el bennünket. De ez nem lesz tartós. Az emberek véleménye változékony és felszínes. Csak Isten véleménye számít.

Érsz valamit, mert Isten elküldte egyszülött Fiát, hogy meghaljon érted. Azért érsz valamit, mert Isten szeret téged, nem az számít, mit gondolnak vagy mondanak rólad az emberek.

Arra bátorítalak, hogy fogadd el azokat a dolgokat, amelyek egyedivé tesznek téged. Ha a hajad egy kicsit más, ha a személyiséged egyedi, ha a tehetséged szokatlan – bármi legyen is az – köszönd meg Istennek, hogy különleges módon teremtett téged, és döntsd el, hogy adottságaidat, táletumodat és személyiségedet az Ő dicsőségére használod.


Csak akkor fogod igazán élvezni azt az életet, amiért Jézus meghalt, ha elfogadod azt a személyt, akinek Isten teremtett téged.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon