Légy hívő hívő!

Légy hívő hívő!

Ezért, amint a Szentlélek mondja: “Ma, ha az ő szavát halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket, mint az elkeseredéskor, a kísértés napján a pusztában. —Zsid. 3:7– 8

A Zsidókhoz írt levél 3. fejezetében a szív két rossz állapotát látjuk – a kemény szívet és a hitetlen szívet. A pusztában a kemény szív miatt lázadtak fel az izraeliták. Akinek kemény a szíve, az nem képes könnyen hinni Istennek, ami nagy probléma, mert mindent, amit Tőle kapunk, azt hit által kapjuk. Ahhoz, hogy kapjunk Istentől, csak annyit kell tennünk, hogy szimpla, gyermeki hittel odamegyünk Hozzá, és egyszerűen csak hiszünk.

Hívőknek mondjuk magunkat, de az igazság az, hogy sok “hitetlen hívő” van. Sokáig én is közéjük tartoztam. Gyermekkoromban annyit bántottak, hogy megkeményedett a szívem, ezt Istennek kellett áttörnie az életemben.

Még Mózes is eljutott arra a pontra a pusztában, ahol nehezen hitt Istennek. Ezért fontos, hogy szellemileg éberek maradjunk, hogy készek legyünk hinni és hitben járni, napról napra. Választhatjuk azt, hogy nagy odafigyeléssel hitről hitre haladunk, és nem kezdjük el belekeverni a kétséget és a hitetlenséget. A hívő szív nélkülözhetetlen, ha szoros kapcsolatban akarunk élni Istennel.


Jézus helyre akarja állítani a lelkedet, beleértve az érzelmeidet is. Engedd be Jézust az életed azon területeire, amelyeket senki más nem tudna elérni. Kérd meg Őt, hogy változtasson téged olyan emberré, akinek olyan szíve van, mint Neki.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon