Légy szabad pozitívan gondolkodni

Légy szabad pozitívan gondolkodni

„Mert amit gondol az ember az ő szívében olyan ő.” Péld 23:7  (Az angol szöveg szerint)

Ez az ige rámutat arra, hogy milyen fontos, hogy egészségesen és pozitívan gondolkodjunk önmagunkról. Nem tudod szeretni az életet, ha mindig csak negatív gondolataid vannak. Ha ezzel küszködsz, bátorítalak, hogy hozz egy döntést, hogy elkezded megváltoztatni a gondolkodásod. Úgy találtam, hogy a legjobb módja annak, hogy pozitívan gondolkodó emberré váljak, ha Isten segítségét kérem ebben, amilyen gyakran csak kell.

A negatívitástól való megszabadulásnak a legnehezebb része, annak elismerése, hogy problémánk van ezen a területen, és Isten segítségére van szükségünk. De amikor ezt megteszed, akkor győzelmet aratsz, mert a Biblia szerint új teremtés vagy Krisztusban (ld. 2Kor 5:17).

Sok ember fél reménykedni, mert annyi sérülést élt át az életben. Az a filozófiájuk, hogy: „Ha nem várunk el semmi jót, nem fogunk csalódni, ha nem történik semmi.”

Én is így gondolkodtam. Annyi csalódáson mentem át, hogy féltem pozitív lenni. Amikor elkezdtem tanulmányozni az Igét és bízni Isten helyreállításában, rávezetett, hogy a negatív gondolatoknak is távozni kell.

Pozitív gondolkodást kell gyakorolnunk minden helyzetben. Ha nehéz időszakon mész át, várd el, hogy Isten mindent a javadra munkál. Keresztényként itt az idő, hogy harcolj a gondolataiddal, mert az elméd nem fog automatikusan egyetérteni Isten tervével.

Bátorítalak, hogy tölts időt az Ige és a gondolataid összehasonlításával. Adj időt Istennek, hogy a gondolataidat összhangba hozza az övével. Nekem megmutatta, hogyan legyek pozitívabb, és hiszem, hogy veled is ezt teszi majd.


Ima

Istenem, elismerem, hogy küzdök a negatív gondolatokkal és szükségem van a segítségedre. Ráhangolom a gondolataimat az Igédre. Minden helyzetben emlékeztess, hogy mindent a javamra munkálsz.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon