Lépj ki, és lásd meg!

“mert nagy és sokat ígérő kapu nyílt ott előttem, de az ellenfél is sok.” (1 Kor. 16,9.)

Néha egyetlen módszer van arra, hogy rájöjjünk, mi Isten akarata, én ezt úgy hívom: “lépj ki, és lásd meg!” Ha már imádkoztam egy helyzettel kapcsolatban, és még mindig nem tudom, mit tegyek, egyszerűen kilépek hitben. Isten megmutatta, hogy Benne bízni olyan, mint egy automata ajtó előtt állni a szupermarketben. Állhatunk ott egész nap, és nézhetjük az ajtót, de az nem fog kinyílni, amíg nem lépünk előre, és nem aktíváljuk a szerkezetet, ami kinyitja.

Van az életben is úgy, hogy muszáj előrelépnünk ahhoz, hogy meglássuk, melyik út az igazi, mit is kellene tennünk. Vannak ajtók, melyek azonnal kinyílnak, ahogy hitben teszünk egy lépést, más ajtók soha nem nyílnak ki, bármit is teszünk. Mikor Isten nyit egy ajtót, lépj be rajta. Ha nem nyit ajtót, akkor nyugodtan menj más
irányba. Azt azonban ne hagyd, hogy a félelem megbénítson.

A mai igeversben Pál megemlíti, hogy megnyílt előtte a lehetőség ajtaja, de azt is mondja, hogy az “ellenfél is sok”, meg kell bizonyosodnunk róla, hogy nem tévesztjük össze ezeket egy csukott ajtóval. Pál és a munkatársai, silás és Barnabás nem ücsörögtek tétlenül miközben Isten akaratát keresték, arra várva, hogy egy mennyei angyal jelenjen meg. lépéseket tettek abban az irányban, amit helyesnek éreztek. Isten sokszor nyitott ajtókat előttük, de olyan is volt, hogy bezárt előttük kapukat. ettől nem csüggedtek el, egyszerűen mentek előre hitben, keresték Isten akaratát.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Lépj be bátran azokon az ajtókon, amiket Isten nyit számodra és ne csüggedj, mikor bezár egyet előtted!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon