Megemlékezni Isten győzelmeiről

Megemlékezni Isten győzelmeiről

Azután ezt mondta Dávid: Az Úr, aki megmentett engem az oroszlán és a medve karmától, meg fog menteni ennek a filiszteusnak a kezéből is. Saul így felelt Dávidnak: Menj el, az Úr legyen veled! —1 Sám. 17:37

Amikor Dávid önként jelentkezett, hogy harcoljon Góliát ellen, senki sem bátorította őt igazán. Mindenki, beleértve a királyt is, azt mondta, hogy túl fiatal, túl tapasztalatlan, túl kicsi, és nincs megfelelő páncélja. Dávid azonban azzal bátorította magát, hogy számba vette, milyen győzelmeket adott neki Isten a múltban. Végül Saul azt mondta, hogy menjen, de még mindig nem hitt abban, hogy Dávid győzni tud.

Sokszor lesz az életben olyan, amikor nem marad senki, aki bátorítana, és ilyenkor egyedül Istenre kell támaszkodnod. Az ellenség soha nem hagyja abba, hogy megpróbáljon elkedvetleníteni minket. Meg akar akadályozni minket abban, hogy hűségesen megtegyük Isten akaratát. Ma arra akarlak bátorítani, hogy Istennel bármit megtehetsz, amire szükséged van.

Amikor sokáig kell várnod valamire, vagy amikor láthatóan minden és mindenki ellened van, ahelyett, hogy negatívvá és lehangolttá válnál, mondd Istennek: “Uram, hűséges leszek hozzád. Emlékszem, mit tettél az életemben a múltban. Tudom, hogy ismét meg fogsz szabadítani. Bízom benned, hogy végigviszel ezen is.” Isten közelebb van hozzád, mint gondolnád, és Ő soha nem fog cserbenhagyni téged.


Isten a te erősséged, és Vele minden lehetséges számodra.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon