Megismerni Isten jellemét

Megismerni Isten jellemét

„Érezzétek és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül.” —Zsolt 34:9

Nagyon fontos, hogy ismerjük Isten jellemét. Miért? Mert ez segít a megkülönböztetésben. Ha nem ismerjük Isten jellemét, honnan tudjuk, mi van Istentől és mi nem? Íme, 3 jellemvonás, ami segít abban, hogy meglássuk ki Ő, és mit tesz.

  • Igazságosság: Isten az igazságosság Istene. Maga szó, hogy igazságosság olyan csodálatos, mert azt jelenti, hogy minden rosszat jóra fordít. Nekem ez segít abban, hogy ne aggódjak, ha igazságtalanul kezelnek, mert tudom, hogy Isten igazságot fog szolgáltatni. Ez Ő.
  • Jóság: Isten jó—ez a tény sohasem változik. És mindig jó! Nem csak néha, vagy csak akkor, amikor jól mennek a dolgok. A Zsolt 34:9 azt mondja: „Érezzétek és lássátok, hogy jó az Úr! Amikor rosszul mennek a dolgok, Isten jóságában találhatunk bátorítást.
  • Szentség: Isten szent és igaz. És az a vágya, hogy minket is szentté és tisztává tegyen, szabaddá a bűn szennyétől. Őszintén szólva, nagy segítség volt számomra, amikor ráeszméltem, hogy minden, amit Isten tesz az helyes, akár tetszik nekem, akár nem. Ez megkönnyíti számomra, hogy összhangban legyek vele.

Isten karakterének nem csak ez a 3 jellemvonása a kizárólagos jellemzője, de számomra ezek a legerőteljesebbek és a legfontosabbak.

Bátorítalak, hogy tölts egy kis időt azzal, hogy tanulmányozod ezeket, és azokat is, amiket te fontosnak tartasz. Mialatt tanulmányozod, hogy ki Ő, a Szent Szellem segíteni fog ezeket a jellemvonásokat a te személyiségedbe is beépíteni. Kezdd el gyakorolni ezt naponta, és figyeld meg mit tesz Isten…Érezd és lásd, milyen jó az Úr!


Ima

Istenem, olyan csodálatos vagy! Igazságosságod, jóságod, szentséged és a többi számtalan jellemvonásod elkápráztat engem, emlékeztet arra milyen hatalmas vagy. Emlékeztess engem arra milyen vagy, hogy én is olyanná váljak

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon