Megnyugodni Istenben

Megnyugodni Istenben

Az Úr így felelt: Megnyugtat téged, ha az orcám megy veletek? 2 Móz. 33:14

Hálásak lehetünk, hogy nem kell aggódnunk, nem kell mindent kitalálnunk, és nem kell súlyos terheket cipelnünk az életünkben. Valójában nagyon üdítő arra rájönni – és hála legyen érte – hogy nem kell választ kapnom minden problémámra. Meg kell barátkoznunk a gondolattal: “Nem tudom a választ erre a dilemmára, és nem fogok aggódni semmi miatt, mert Isten irányít, és bízom Benne. Bemegyek az Ő nyugalmába!”

Amikor túl vagyunk terhelve az élet gondjaival – küzdünk, fáradozunk és aggódunk – szükségünk van egy mentális és érzelmi vakációra. Az elménknek szüksége van rá, hogy kipihenje a problémamegoldó gondolkodást, és az érzelmeinknek szüksége van arra, hogy kipihenjék a felzaklatottságot. Az aggódás egyáltalán nem pihentető. Valójában ellopja tőlünk a pihenést és annak előnyeit. Tehát legközelebb, amikor úgy érzed, hogy nehéz terhet cipelsz az elmédben, vagy azon kapod magad, hogy aggódsz és szorongsz, ne feledd, hogy bízhatsz Istenben, és élvezheted az Ő nyugalmát.


Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok, hogy nyugalmat adsz nekem. Köszönöm, hogy nem kell mindig mindenre tudnom a választ – bízhatok Benned, és élhetek békés, elégedett és nyugodt életet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon