Megtalálni a vidám perceket

Megtalálni a vidám perceket

A vidám szív a legjobb orvosság az örvendező elme gyógyulást hoz… —Péld 17:22 (AMP)

Szeretnél egy vicces történetet hallani? Sok ilyen történetem van és mindet a hétköznapi életemből merítettem. Persze egyáltalán nem volt olyan szórakoztató átélni ezeket, de örülök, hogy most már tudok rajtuk nevetni. Például, egyáltalán nem éreztem viccesnek, amikor a hajam nem akart jól beállni! De, ahogy erre reagáltam, azon biztos jót nevetnél. Nem volt valami szórakoztató az sem, amikor megpróbáltam ruhát varrni, főleg azoknak nem, akiknek hordaniuk kellett ezeket. És milyen ideges lettem, amikor Dave csak úgy viccből az áruház egyik sorából áthajított rám egy csomag papírtörlőt. Mára már rájöttem, hogy ő bármit csinált mindig tudott szórakozni közben.

Örülök, hogy megtanultam ezekre az időkre úgy visszatekinteni, hogy meglássam bennük a humort. Tudom, hogy az életben nem minden élvezetes, de fontos lenne megtanulni hogyan csempészhetünk egy kicsit több vidámságot az életünkbe. Biztos vagyok benne, hogyha minden nap elgondolkodnál, találnál olyan örömteli momentumot amin most már tudsz nevetni.

Isten szeretné, ha a gyermekei jól éreznék magukat. A Biblia azt mondja: a vidám szív a legjobb orvosság. Szerintem mindannyiunknak szüksége van egy egészséges adag nevetésre minden nap. Az örömöt nem lehet túladagolni!

Bátorítalak, hogy tudatosan keress naponta valamit, amin mosolyogni vagy nevetni tudsz … és oszd meg az örömödet valakivel és tedd vidámmá az ő napját is!


Ima

Uram, azt mondja az Igéd, hogy a vidám szív a legjobb orvosság. Köszönöm, hogy segítesz megtalálnom az örömöt és a vidámságot az életben!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon