Menj tovább!

Menj tovább!

Péter ekkor így szólt hozzá: “Uram, ha te vagy, parancsold meg, hogy menjek oda hozzád a vízen.” Mire ő így szólt: “Jöjj!” Péter erre kiszállt a hajóból, elindult a vízen, és Jézus felé ment. —Mát. 14:28 –29

Amikor Péter Jézus parancsára kilépett a csónakból, olyasmit tett, amit korábban még soha. Amíg megmaradt a hitben, addig sikerrel járt, de amikor félelem kerítette hatalmába a szívét, süllyedni kezdett!

Péter hibája az volt, hogy a viharral kezdett el foglalkozni. Amikor a körülötte lévő körülményekre összpontosított, ahelyett, hogy a Megváltó közelségére figyelt volna, elvesztette a hitét, és kételkedni kezdett.

A Róma 4:18-21 szerint Ábrahám nem ingott meg a hitében, amikor nehéz körülményekkel kellett szembenéznie. Tisztában volt a helyzetével, de Péterrel ellentétben nem foglalkozott vele. Ez az elszánt és fókuszált hit volt az, ami Ábrahámot előre vitte.

Hiszem, hogy te és én is tanulhatunk Péter hibájából és Ábrahám példájából. Tudatában lehetünk a körülményeinknek, de nem kell foglalkoznunk velük. Szándékosan Jézusra összpontosíthatunk, hitben bizakodva, hogy Ő majd megadja a csodát, amire szükségünk van.


Amikor viharok jönnek az életedben, tartsd szemed Jézuson, és tökéld el, hogy Vele jársz, nem számít, milyen magasak a hullámok!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon