Miért kérdezzük a miérteket?

Miért kérdezzük a miérteket?

„Uram, segíts a hitetlenségemen” Mk 9:24

Megesett-e már veled, hogy egy tragédia közepette megkérdezted Istent, hogy „Miért? Miért pont velem történt meg ez?”

Egy pillanatra képzeljük el, hogy Isten tényleg válaszol a kérdésünkre. A magyarázata változtatna valamin? A tragédia hatása még mindig ugyanaz maradna, a fájdalom még mindig ugyanolyan erős lenne. Mit tanulnánk belőle?

Amikor ezt a kérdést tesszük fel Istennek, akkor valójában azt kérdezzük, hogy „Istenem, szeretsz engem? Gondoskodsz rólam a szomorúságban és a fájdalomban? Nem hagysz egyedül, ugye?” Nem lehet, hogy azért kérünk magyarázatot, mert valójában attól félünk, hogy Isten nem fog gondoskodni rólunk?

Ilyen kérdések helyett meg kéne tanulnunk inkább azt mondani: „Uram, én hiszek. Nem értem, és valószínű soha nem fogom megérteni, miért történnek rossz dolgok, de azt biztosan tudom, hogy Te szeretsz, és mindig velem vagy.”

Meggyőződésem, hogy sokkal több hitet igényel győztesen átmenni egy nehéz helyzeten, mint megszabadulni tőle. Helyezd Istenbe a hitedet, és erősebben fogsz kijönni a másik oldalon!

Ima:

Istenem, hiszek Benned, még akkor is, ha a körülmények kétséget ébresztenek bennem. Emlékeztess a szeretetedre, hogy bármi történjék is, Beléd vessem a hitemet!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon